om oss

Om oss

Vi är Health Profile Institute – pionjärer inom hälsoutveckling

Vår vision är ett samhälle där människor har en bra hälsa och ett hållbart arbetsliv. Med över 40 års erfarenhet av forskning och utveckling är vi branschledande inom hälso- och arbetsmiljöutveckling. Vi erbjuder evidensbaserade metoder och innovativa IT-tjänster som hjälper individer och arbetsgivare att förbättra hälsa och arbetsmiljö.

 

Sedan 2022 är vi en del av Carasent ASA som utvecklar och tillhandahåller ett sömlöst ekosystem av digitala tjänster för att möjliggöra framtidens vård, däribland det molnbaserade journalsystemet Webdoc och kommunikationsplattformen Vårdrummet.

Hitta till oss

Adress

Magnus Ladulåsgatan 65
SE-118 27 Stockholm

Kontakt

support@hpi.se

Pionjärer inom hälsoutveckling

Vi har sedan starten 1976 utvecklat hälsofrämjande metoder som hjälper individer och organisationer att motivera människor att förbättra sin hälsa. Vår mission är att fler människor ska få ett hållbart arbetsliv och öka kunskapen om hälsa och livsstilsval. Våra metoder och tjänster är tvärvetenskapligt förankrade inom beteendevetenskap, fysiologi och arbets- och miljömedicin.

Vi utbildar företagshälsor, friskvårdsföretag, gym- och träningsanläggningar samt studenter och andra privata aktörer som arbetar med utveckling av hälsa och arbetsmiljö med hjälp av våra metoder och tjänster. Tillsammans med olika partners bedriver vi forskning inom hälsa och friskvård och deltar aktivt i sammanhang där vår kunskap om det svenska arbetslivet kan vara värdefull.

Evidensbaserade metoder

Upphovsmännen bakom våra hälsofrämjande metoder är Sture Malmgren och Gunnar Andersson. Tillsammans utvecklade de metoden Hälsoprofil och startade ett utbildningsprogram som kom att bli välkänt inom hälsa och friskvård i Sverige. Genom fortsatt forskning och utveckling av metoder är vi idag ledande inom hälso- och arbetsmiljöutveckling.

Innovativ plattform

Bakom vår plattform finns ett starkt tekniskt team som ständigt utvecklar och förbättrar funktioner för att underlätta arbetet för våra kunder. Vår ambition är att plattformen ska göra det enkelt att bearbeta resultat och statistik samt förmedla resultat av kartläggningar av hälsa och arbetsmiljö på ett pedagogiskt och säkert sätt.

Forskning om hälsa, livsstil och arbetsmiljö

Vi samarbetar med forskareGymnastik- och idrottshögskolan, Karolinska Institutet, Högskolan i Halmstad och Göteborgs Universitet inom fysiologi, beteendevetenskap, epidemiologi och medicinsk vetenskap. Många av forskningsprojekten utgår ifrån hälsodata som vi har samlat in sedan början av 1990-talet, vilket möjliggör unik forskning om det svenska arbetslivet.