Om oss

Vi är Health Profile Institute – pionjärer inom hälsoutveckling

Vår vision är ett samhälle där människor har en bra hälsa och ett hållbart arbetsliv. Med över 40 års erfarenhet av forskning och utveckling är vi branschledande inom hälsoutveckling, och erbjuder evidensbaserade metoder och innovativa IT-tjänster som motiverar människor till livsstilsförändring.

Hitta till oss

Besöksadress

Karlsrovägen 2D, plan 9
182 53 Danderyd

Postadress

Box 35
182 11 Danderyd
support@hpihealth.se

Pionjärer inom hälsoutveckling

Vi har sedan starten 1976 utvecklat hälsofrämjande metoder som hjälper individer och organisationer att motivera människor att förbättra sin hälsa. Vår mission är att fler människor ska få ett hållbart arbetsliv och öka kunskapen om hälsa och livsstilsval. Våra hälsofrämjande metoder är tvärvetenskapligt förankrade inom beteendevetenskap, fysiologi och medicin.

Vi utbildar företagshälsor, friskvårdsföretag, gym- och träningsanläggningar samt studenter och andra privata aktörer som arbetar med hälsoutveckling med hjälp av våra metoder. Tillsammans med olika partners bedriver vi forskning inom hälsa och friskvård och deltar aktivt i sammanhang där vår kunskap om det svenska arbetslivet kan vara värdefull.

Evidensbaserade metoder

Upphovsmännen bakom våra hälsofrämjande metoder är Sture Malmgren och Gunnar Andersson. Tillsammans utvecklade de metoden Hälsoprofil och startade ett utbildningsprogram som kom att bli välkänt inom hälsa och friskvård i Sverige. Genom fortsatt forskning och utveckling av hälsofrämjande metoder är vi idag ledande inom hälsoutveckling.

Innovativ plattform

Bakom vår hälsoplattform finns ett starkt tekniskt team som ständigt utvecklar och förbättrar funktioner för att underlätta arbetet för våra kunder. Vår ambition är att plattformen ska göra det enkelt att bearbeta hälsoresultat och statistik samt förmedla hälsoresultat på ett pedagogiskt och säkert sätt.

Forskning om hälsa, livsstil och arbetsmiljö

Vi samarbetar med forskareGymnastik och Idrottshögskolan, Karolinska Institutet, Högskolan i Halmstad och Göteborgs Universitet inom fysiologi, beteendevetenskap, epidemiologi och medicinsk vetenskap. Många av forskningsprojekten utgår ifrån hälsodata som vi har samlat in sedan början av 1990-talet, vilket möjliggör unik forskning om det svenska arbetslivet.