Podd / 14 december 2021 / 2 min läsning

”Vilken roll har man i en stor organisation mitt i ett omfattande omställningsprojekt?”

Avsnitt från podden Allt är arbetsmiljö

HPI presenterar och stöttar podden Allt är arbetsmiljö som är en oberoende podd för dig med intresse av arbetsmiljöfrågor. Du kanske arbetar inom företagshälsa, HR, som chef eller är skyddsombud.

I ”Allt är arbetsmiljö” varvas fakta med trend- och omvärldsspaning kring aktuella ämnen med fokus på kunskap kring det breda och djupa området arbetsmiljö. Intressanta gäster ger perspektiv och varje avsnitt är ca 30 minuter. Podden är oberoende och drivs av Stefan Persson.

Avsnitt 13:”Vilken roll har man i en stor organisation mitt i ett omfattande omställningsprojekt?”

Vi möter de erfarna arbetsmiljöexperterna Louise Tängerstad och Tapio Lehto vid ett av Sveriges största företag: PostNord. Det blir ett samtal om utmaningar och möjligheter i vardagen. 25 000 medarbetare varav 1 500 med ett ledaruppdrag. Hur skapar man ordning, systematik och kunskap?Sofia och Stefan spanar på :

  • Forskning visar att den äldre arbetskraften trivs, tar vi till vara det? En kraft att nyttja mer.
  • Dags för motivation 3.0, den självbestämmande motivationen.
  • Samhall – ett företag det blåser om. Ett av Sveriges viktigaste arbetslivsuppdrag. Klarar man av att vara både företag och arbetsmarknadsprojekt? Stabilitet bland chefer en förutsättning för att utveckla arbetsmiljön (denna spaning ligger efter inslaget om PostNord).