Nyhet / 03 oktober 2022 / 6 min läsning

Vålådalsdagarna 2023

Den 7-9 februari 2023 arrangeras ”Vålådalsdagarna”, ett symposium med fokus på hälsa och prestation utifrån ett idrottsfysiologiskt perspektiv.

I storslagen, anrik fjällmiljö i Vålådalen i Jämtlandsfjällen träffar du några av de främsta forskarna och praktikerna från idrotten och hälsosektorn för tre dagar med föreläsningar och diskussioner – och självklart tid för egen aktivitet i den fina fjällnaturen! HPI är stolt samverkanspartner.

Syftet med symposiet är att erbjuda den senaste kunskapen från ledande experter, samt en miljö för att träffas och nätverka, samt utbyta kunskaper och erfarenheter utanför programmet. De tre dagarna har varsitt specifikt tema.

Tema: Hälsa och prestationsförbättring vid sidan av träningen

Betydelsen av kosttillskott för prestation och hälsa? Och hur mäter vi sömn och dess betydelse för hälsa och prestation? Finns det en optimal tidpunkt för att äta och träna? Skors betydelse i sammanhanget? Och hur ska vi mäta i hälso- och prestationssammanhang?

Tema: Kroppskomposition för hälsa och prestation

High carb vs High fat diets? Hur ska vi tänka kring kroppskompositionsmätningar på tävlingsidrottare? Och vad betyder vår skelettmuskulatur för hälsa och prestation egentligen?

Tema: Hälsa, prestation och kön

Den kvinnliga idrottarens prestation och hälsa – vad vet vi och vad behöver vi veta? Vad finns det för skillnader i träningseffekt mellan män och kvinnor? Och hur kan vi inkludera transpersoner inom idrotten?

 

Peter Wallin
”Vi har sedan 1968 verkat för fysisk aktivitet i ett hälsofrämjande syfte. Genom metod- och IT-utveckling, utbildning, författarskap och forskning. Det är en självklarhet för oss att vara med och stötta och samverka med sektionen för Idrottsfysiologi inom föreningen för fysisk aktivitet och idrottsmedicin.” Peter Wallin, vd HPI

Symposiet riktar sig till alla som arbetar med hälsa eller har ett intresse för hälsa och prestation. Arrangeras av sektionen för Idrottsfysiologi inom Svensk Förening för Fysisk Aktivitet och Idrottsmedicin.