Nyhet / 29 januari 2021 / 3 min läsning

Vad är det som händer vid 10 000 steg?

Ny rapport: “Fysisk aktivitet bland medarbetare i svenska arbetslivet år 2020”

Varje år genomför svenska företagshälsor hälsoprofiler på över 40 000 medarbetare. Vi samlar datan, som ger dagsfärska siffror på hur medarbetare i Sverige mår.

Lyssna på vår vd Peter Wallin som berättar om resultatet i vår senaste rapport om hur fysiskt aktiva medarbetare var under pandemiåret 2020 och varför vi inte tror på idén om 10 000 steg per dag.

Varje steg räknas

HPI har i över 40 år utvecklat tjänster för att fler ska få kunskap och motivation att förbättra sin hälsa och för att fler ska få ett hållbart arbetsliv. WHO:s senaste rekommendationer för fysisk aktivitet är mycket viktiga för oss och vår unika databas visar hur stor andel av medarbetare i arbetslivet som når upp till de nya rekommendationerna. Precis som WHO nu säger, ser vi att varje steg räknas.

Ladda ner rapporten

Här kan du kostnadsfritt ladda ner rapporten “Fysisk aktivitet bland medarbetare i svenska arbetslivet år 2020”.

Om Hälsoprofil

Data är hämtat från vår tjänst HPI Hälsoprofil som vi har utvecklat sedan 1976. Metoden är evidensbaserad och tvärvetenskapligt förankrad i beteendevetenskap, fysiologi och medicin. Hälsoprofilen är ett viktigt instrument för företagshälsor och andra hälsoaktörer för att ge människor kunskap och motivation för att förbättra sin hälsa. Hälsoprofilen är Sveriges mest använda tjänst för att utveckla hälsa och därigenom har vi byggt upp en världsunik databas som spänner över 30 år.

Stefan Olander

Vill du veta mer om hur du kan använda Hälsoprofilen i ditt arbete?

Tveka inte att kontakta Stefan Olander, stefan.olander@hpihealth.se