Nyhet / 18 oktober 2022 / 3 min läsning

Pressmeddelande: HPI får ny ägare – fortsätter satsa

Hälsoföretaget HPI Health Profile Institute får en ny ägare i det börsnoterade healthtech-företaget Carasent. Affären genomförs den 18 oktober.

– Som en del av Carasent får HPI ännu bättre förutsättningar att utveckla den självklara samlingsplatsen för hälsa och arbetsmiljö. Alla medarbetare kommer att finnas kvar i företaget samtidigt som vi får helt nya möjligheter att vara den bästa partnern för företagshälsorna, säger HPI:s vd Peter Wallin.

Carasent ASA utvecklar och erbjuder digitala lösningar inom hälsa och sjukvård. Företaget har sitt huvudkontor i Göteborg, är verksamt i hela Skandinavien och äger bland annat tjänsterna Webdoc, Vårdrummet, Metodika och Medrave. Carasent handlas på Oslobörsen och affären genomförs den 18 oktober 2022.

– Vi är otroligt glada över det här förvärvet. HPI har en stark position som ledande leverantör av digitala hälso- och arbetsmiljötjänster till företagshälsovården, ett segment med stor tillväxtpotential för Carasent. Redan idag har vi flera framgångsrika samarbeten med HPI och ser ytterligare synergier och möjligheter när vi nu kan växa vidare tillsammans. Vi är imponerade av vad teamet på HPI levererat hittills och ser verkligen fram emot att få ta del av den unika kompetens och kunskap som finns i bolaget. Tillsammans kommer vi kunna erbjuda företagshälsovården en ännu starkare och mer värdeskapande plattform, säger Dennis Höjer, VD Carasent.

HPI Health Profile Institute har i över 40 år verkat för god hälsa och arbetsmiljö i det svenska arbetslivet. Nio av tio företagshälsor i Sverige använder i dag företagets digitala plattform Plustoo, som samlar flera tjänster inom både hälsa och arbetsmiljö.

– Vi ser mycket fram emot att både utvecklas tillsammans med Carasent och fortsätta samarbeta med andra aktörer i branschen. På sikt vill vi maximera nyttan av olika plattformar för att skapa den optimala helhetslösningen för hälsa och arbetsmiljö, säger Peter Wallin.

För mer information, kontakta:
Peter Wallin, vd, 070-833 91 20, peter.wallin@hpi.se

Peter Wallin, vd
”Jag tror att HPI står inför sin mest spännande era någonsin och då har det hänt en hel del under företagets snart 50 år.” Peter Wallin, vd HPI Health Profile Institute

”Carasent ger oss helt nya förutsättningar!”