Podd / 26 oktober 2021 / 2 min läsning

”Hur behöver samhället och arbetsmiljöarbetet utvecklas för att anpassa sig till utvecklingen?”

Avsnitt från podden Allt är arbetsmiljö

HPI presenterar och stöttar podden Allt är arbetsmiljö som är en oberoende podd för dig med intresse av arbetsmiljöfrågor. Du kanske arbetar inom företagshälsa, HR, som chef eller är skyddsombud.

I ”Allt är arbetsmiljö” varvas fakta med trend- och omvärldsspaning kring aktuella ämnen med fokus på kunskap kring det breda och djupa området arbetsmiljö. Intressanta gäster ger perspektiv och varje avsnitt är ca 30 minuter. Podden är oberoende och drivs av vår senior advisor Stefan Persson.

Avsnitt 10: ”Den nya och snabbt framväxande gröna industrin – Hur behöver samhället och arbetsmiljöarbetet utvecklas för att anpassa sig till utvecklingen?”

I det har avsnittet möter vi Tommy Eriksson, Senior Safety Specialist på Northvolt.
Inom loppet av bara några år har vi kunnat följa hur en snabbt framväxande grön industri ta form och bringa nytt liv i orter såsom Boden, Luleå, Kiruna och Skellefteå.
Företag som med stora ambitioner om att förändra industrin, ska leverera enorma volymer av elbilsbatterier, stål och andra råvaror och produkter och samtidigt göra oss mindre fossilberoende.

På kort tid ska mer än 15 000 nya jobb skapas och anställda med högspecialiserad kompetens från hela världen ska rekryteras till orter och kommuner som bara för några år sedan var drabbade av utflyttning och nedläggning. Hur påverkar det samhället och hur bygger man upp ett fungerande arbetsmiljö- och säkerhetsarbete i den här typen av industrier?