Nyhet / 18 oktober 2022 / 4 min läsning

“Carasent ger oss helt nya förutsättningar”

HPI får en ny ägare i det börsnoterade healthtech-företaget Carasent. Här är sju frågor till HPI:s vd Peter Wallin.

Varför säljer ni företaget?
– Carasent ger oss helt nya förutsättningar att utveckla vår digitala plattform Plustoo. Vi kan maximera nyttan av Carasents andra plattformar för att fortsätta skapa den självklara samlingsplatsen för hälsa och arbetsmiljö.

Hur påverkas alla de företagshälsor som ni samarbetar med?
– Vi vill erbjuda företagshälsorna bästa tänkbara effektivitet, struktur och stöd. HPI kommer nu att bli en ännu bättre samarbetspartner, men exakt vilka förändringar som kommer att ske är för tidigt att säga.

Vad kommer att förändras hos HPI?
– Till en början handlar det bara om att vi får nya ägare, men längre fram kommer vi att bli en del av Carasent. Alla medarbetare kommer att finnas kvar i företaget.

Kommer ni nu endast utveckla mot plattformar som ägs av Carasent?
– Nej inte alls, både HPI och Carasent vill samarbeta med andra aktörer för att skapa största möjliga värde för våra kunder. Det finns många utanför Carasent som vi även fortsatt vill samverka med.

Hur påverkar uppköpet de pågående forskningsprojekten och HPI-gruppen på GIH?
– Ägarbytet påverkar inte forskningen eller HPI-gruppen. Forskningen har länge varit en viktig del i vår verksamhet och vår målsättning är att kunna utöka forskningen längre fram.

Kommer du att fortsätta som vd för HPI?
– Ja, absolut. Jag tror att HPI står inför sin mest spännande era någonsin och då har det hänt en hel del under företagets snart 50 år.

Var har Carasent sin huvudsakliga verksamhet?
– Carasent verkar i hela Skandinavien och handlas på Oslobörsen. En stor del av företagets verksamhet finns i Sverige och huvudkontoret ligger i Göteborg. Carasent har helt rätt fokus för oss och ger HPI ett mycket värdefullt sammanhang.

 

peter_wallin_gih
”Vi ser mycket fram emot att både utvecklas tillsammans med Carasent och fortsätta samarbeta med andra aktörer i branschen. På sikt vill vi maximera nyttan av olika plattformar för att skapa den optimala helhetslösningen för hälsa och arbetsmiljö.” Peter Wallin, vd HPI Health Profile Institute

Fyra fakta om Carasent
• Healthtech-företag inom hälsa och sjukvård
• Verksamhet i Skandinavien med huvudkontor i Göteborg
• Äger bland annat tjänsterna Webdoc, Vårdrummet, Metodika och Medrave
• Ny tillträdande vd är Daniel Öhman